Mini-masterclass Innovatieve organisaties (16 maart 2017)

Geplaatst op: 21 februari 2017

Hoe vergroot je het innovatief vermogen van jouw organisatie?

Veel organisaties voelen de behoefte om meer het innovatief vermogen van de organisatie te benutten dan zij nu doen. Maar hoe doe je dat? De aandacht richt zich op de lopende dienstverlening of productie (exploitatie). De wens tot vernieuwing (exploratie) is aanwezig maar vindt beperkt of ad-hoc plaats. Wat zijn dan keuzes en pijlers om het innovatief vermogen te vergroten?

Op 16 maart organiseert Livingstone Partners een mini-masterclass voor haar netwerkrelaties: professionals en leidinggevenden die meer willen weten over innovatie in organisaties vanuit een eigentijdse kijk op organiseren. De avond is gericht op innoveren in dienstverlenende en maatschappelijke organisaties (niet op high-tech koplopers of start-ups en scale-ups).

Programma
De mini-masterclass gaat onder andere in op de volgende onderwerpen:
- De aard van innovatie, verschillende typen en contexten.
- Wat kenmerkt innovatieve organisaties?
- Sturen op innovatie versus ‘sociale innovatie’.
- Betekenis van actuele innovatie-methoden: Lean Start-up, Agile/Scrum, etc.
- IT als driver voor innovatie.
- Pijlers van innovatie organisaties en de In2 Innovatiescan.

De avond biedt veel ruimte voor interactie op de inhoud. Na afloop is er volop ruimte om te netwerken onder de borrel.

De initiatiefnemers van deze bijeenkomst zijn Sven Koopmans en Wilma van der Vlist, partners bij Livingstone. De inleiding wordt verzorgd door Peter Nientied en Rob Reitsma, beide partner bij Livingstone en lector Innovatiemanagement bij NCOI. Deelnemers kunnen vooraf vragen stellen, die in de presentatie worden meegenomen. Deelnemers krijgen achteraf een pdf van de presentaties.

Deelnemers kunnen vooraf vragen stellen, die in de presentatie worden meegenomen. Deelnemers krijgen achteraf een pdf van de presentaties.

Locatie en bijdrage
De mini-masterclass wordt georganiseerd bij Postillion Hotels, Utrecht-Bunnik (Routebeschrijving). De bijdrage voor de mini-masterclass bedraagt € 25,00.

Inschrijven en vragen
Uw deelname zien wij via een berichtje graag tegemoet. Vermeld u daarin indien gewenst tevens uw inhoudelijke vraag over innovatiemanagement.

Wij kijken er naar uit u 16 maart te verwelkomen.